Selecteer een pagina

Een plek voor mindfulness, compassie en meer

WELKOM BIJ HET CENTRUM VOOR MINDFULNESS VENLO

Mindfulness en Compassie helpen bewuster stil te staan bij je ervaring in het hier en nu en deze niet te veroordelen. We leren een meer accepterende houding te ontwikkelen ten aanzien van gedachten, gevoelens en emoties.  De serene sfeer in klooster Mariadal nodigt daartoe uit en ondersteunt daarbij.

Mindfulness

Vaak hebben we de neiging om onplezierige gedachten en gevoelens af te keuren of te onderdrukken. Mindfulness leert je om een meer accepterende houding te ontwikkelen ten aanzien van je gedachten, gevoelens en emoties. De training helpt je bewuster stil te staan bij je ervaring in het hier-en-nu en niet te oordelen. Er kan dan ruimte ontstaan om anders met de ervaring om te gaan en andere keuzes te maken. Hierdoor kun je effectiever omgaan met stress en de wisselvalligheden van het leven. De officiële naam van deze training is MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en de opbouw is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn.

Compassie

Compassie, ook wel mededogen genoemd, is een kwaliteit van het hart die ons kan helpen om met meer gemak en vriendelijkheid aanwezig te zijn in moeilijke situaties in ons leven. Mindfulnessbeoefening leert ons: hoe meer we ons verzetten tegen wat onvermijdelijk is, des te meer pijn en lijden dit veroorzaakt. Omdat pijn en lijden nu eenmaal onvermijdelijk zijn, hebben we vriendelijkheid en Compassie voor onszelf en anderen nodig. Compassie is een algemeen menselijke eigenschap, die bij ieder in aanleg aanwezig is, maar die vaak om allerlei redenen niet tot bloei gekomen is. Gelukkig kan Compassie door beoefening wel ontwikkeld en verdiept worden en dat is het doel van de Compassietraining.

En verder

Daarnaast ben je welkom op onze stiltedagen in de traditie van Mindfulness en Compassie. In stilte komen we weer bij onszelf.

MBHL, Mindfulness Based Healthy Living Mindful Positief Gezond
Ontdek hoe je met meer gemak door het leven gaat.
Eenvoudig en stap voor stap. Wij begrijpen dat deze tijd ingewikkeld voor je is. We begrijpen ook dat je meer gemak in het leven wilt. En we weten dat het kán. Mindfulness gaat je hierbij helpen, omdat je invloed krijgt op de manier waarop je omgaat met gedachten, emoties en situaties. Hoe je kunt vertrouwen op je kracht ontdek je door een nieuwe kijk op gezondheid. Met krachtige tools uit de Positieve Gezondheid. Het geheim van deze succesvolle training schuilt in de combinatie van Mindfulness, Positieve Gezondheid en persoonlijke begeleiding.

Voila…samen met jouw inzet, óp naar een duurzaam gezonde levensstijl. Meer energie en levensgemak.

 

“Met meer gemak en vreugde in het leven staan, er midden in”

CONTACT

Centrum 't Ven
Schoolweg 148
5916 PL Venlo

 

info@mindfulvenlo.nl

+31 (0)77 77 03 390

4 + 2 =